OpenAI наближається до раунду фінансування з оцінкою понад $100 млрд

OpenAI наближається до раунду фінансування з оцінкою понад $100 млрд

Компанія OpenAI наближається до залучення фінансування на суму понад $100 млрд під час раунду, очолюваного Thrive Capital

Thrive вкладе близько $1 млрд у раунд фінансування OpenAI. Головний фінансовий директор OpenAI Сара Фрайар повідомила співробітників у службовій записці у середу, що компанія шукає свіжий капітал, не розкриваючи подробиць.

Джерела, обізнані з цим питанням, повідомили агентству Bloomberg News наприкінці минулого року, що OpenAI веде попередні переговори про залучення фінансування на суму не менше $100 млрд принаймні з грудня.

Фінансування створить один із найцінніших у світі стартапів з венчурним капіталом, підкреслюючи зростаючий попит на програмне забезпечення генеративного штучного інтелекту після того, як OpenAI привернула увагу громадськості своїм простим у використанні чат-ботом ChatGPT.

Успіх OpenAI, підтримуваного корпорацією Microsoft, також започаткував гонку озброєнь серед великих технологічних компаній, які інтегрують технологію ШІ у свої продукти та фінансують інші перспективні стартапи.

У своїй службовій записці для співробітників Фрайар сказала, що фінансування підтримає потребу в обчислювальній потужності та інших операційних витратах.

Читайте також