Оператор трубопроводів Williams придбає газові активи у Hartree Partners за $1,95 млрд

Оператор трубопроводів Williams придбає газові активи у Hartree Partners за $1,95 млрд

Покупка додає Williams сховища та трубопровідні активи

Оператор трубопроводу "Williams Cos". погодився купити активи зі зберігання природного газу у дочірньої компанії Hartree Partners LP за $1,95 млрд як ставку на зростання попиту на паливо в США та на зарубіжних ринках.

Угода включає шість підземних сховищ у Луїзіані та Міссісіпі, повідомили у Williams. Компанія також отримає 370 км трубопроводу та 30 сполучних ліній.

Угода не лише надасть Williams сховище, підключене до Transco, найбільшого газотранспортного каналу США, але й дозволить Williams отримати вигоду від подальшого розширення національної індустрії експорту скрапленого природного газу. За останні роки США виросли і стали конкурувати з Катаром та Австралією як найбільший у світі постачальник ЗПГ. Збільшення потужностей заплановано на узбережжі Мексиканської затоки США: цього року буде ухвалено остаточне інвестиційне рішення щодо трьох нових експортних терміналів ЗПГ.

Купівля доповнює інвестиції Williams на узбережжі Мексиканської затоки для обслуговування експорту ЗПГ, включаючи розширення трубопроводу Louisiana Energy Gateway.

Читайте також