Patterson-UTI та NexTier зливаються в компанію з обслуговування нафтових свердловин вартістю $5,4 млрд

Patterson-UTI та NexTier зливаються в компанію з обслуговування нафтових свердловин вартістю $5,4 млрд

Злиття об'єднує великий бізнес Patterson-UTI з наземного буріння та операції NexTier з підготовки свердловин до експлуатації

Відповідно до умов угоди, акціонери NexTier отримають 0,7520 звичайних акцій Patterson-UTI за кожну звичайну акцію NexTier, що їм належить.

Нафтосервісні компанії консолідуються, оскільки їхні клієнти з нафтогазової галузі останніми роками обмежують витрати на будівництво нових свердловин. NexTier та Patterson-UTI також придбали операції у конкурентів та клієнтів для підвищення конкурентоспроможності та пропозиції послуг.

Згідно з звітом Deloitte, у секторі нафтосервісних послуг відбулося 69 злиттів та поглинань на загальну суму $13 млрд у 2022 році, що на 35% більше, ніж у 2021 році.

Об'єднана компанія конкуруватиме з двома найбільшими американськими компаніями, які надають послуги з гідророзриву пласта — Halliburton та Liberty Energy.

Після закриття угоди, що очікується у четвертому кварталі 2023 року, акціонерам Patterson-UTI належатиме близько 55%, а акціонерам NexTier належатиме приблизно 45% об'єднаній компанії.

Головний бос Patterson-UTI Енді Хендрікс стане президентом та головним виконавчим директором об'єднаної фірми.

Очікується, що угода збільшить прибуток на акцію та вільний грошовий потік на акцію у 2024 році, а також забезпечить щорічну економію коштів та синергію у розмірі близько $200 млн протягом 18 місяців після закриття.

Читайте також