PayPal запускає свій стейблкоїн

PayPal запускає свій стейблкоїн

PayPal USD (PYUSD) випускається Paxos Trust Co і повністю забезпечений депозитами в доларах США, короткостроковими казначейськими облігаціями та аналогічними грошовими еквівалентами

За допомогою PYUSD головний виконавчий директор PayPal Ден Шульман прагне зміцнити домінуюче становище компанії в галузі цифрових платежів, спираючись на технологію, яка забезпечує миттєві та дешевші перекази без центрального посередника.

"Згодом передбачається, що це стане частиною загальної платіжної інфраструктури", - сказав в інтерв'ю Шульман, який готується піти у відставку в найближчі місяці.

Стейблкоїни — крипто-токени, прив'язані до такого активу, як долар, — існують майже десять років, але в основному вони використовуються трейдерами для переміщення цифрових активів між біржами і мають обмежений вплив на споживчі платежі. За даними CoinGecko, у обігу знаходяться стейблкоіни на суму близько $126 млрд, найбільшим з яких є USDT Tether Holdings Ltd.

PYUSD призначений для обміну на долари у будь-який час, а також може бути обміняний на інші криптовалюти, доступні в мережі PayPal. Його можна використовувати для оплати покупок, і незабаром він буде доступний у популярному платіжному додатку PayPal Venmo. Зрештою, користувачі зможуть відправляти свої токени між PayPal і гаманцем Venmo.

Монета також може бути переміщена до сумісних сторонніх гаманців за межами мережі PayPal.

Читайте також