PCCW вивчає можливість продажу частки у волоконно-оптичному бізнесі на суму $1 млрд

PCCW вивчає можливість продажу частки у волоконно-оптичному бізнесі на суму $1 млрд

Телекомунікаційний, медіа- та технологічний конгломерат, контрольований мільярдером Річардом Лі, обмірковує продаж значної міноритарної частки у своєму волоконно-оптичному бізнесі

Компанія PCCW, акції якої котируються у Гонконгу, працює з фінансовим консультантом над потенційною угодою, повідомили джерела, попросивши не називати їх імен. За словами джерел, актив викликав інтерес з боку китайських інвесторів та суверенних фондів Близького Сходу.

На думку джерел, компанія могла б використати отримані кошти для скорочення боргу та одночасного стимулювання зростання.

PCCW, яка бере свій початок від Гонконгської телефонної компанії, заснованої в 1925 році, має інтереси в таких сферах бізнесу, як телекомунікації, засоби масової інформації, ІТ-рішення, розвиток нерухомості та інвестиції. Цього року акції зросли приблизно на 13%, внаслідок чого ринкова вартість компанії становила приблизно $4 млрд.

В останні роки компанія продавала частки у деяких своїх операціях. У червні Canal+, французька телекомпанія, що належить компанії Vivendi SE мільярдера Вінсента Боллору, погодилася купити значну міноритарну частку у Viu, популярному відеосервісі під керуванням PCCW, у рамках партнерства між двома медіагрупами.

У 2021 році PCCW продала свій бізнес у центрах обробки даних компанії DigitalBridge Group Inc. за $750 млн. Через рік конгломерат продав частки в PCCW Lenovo Technology Solutions і PCCW Network Services компанії Lenovo Group Ltd. приблизно за $614 млн.

Читайте також