Phoenix Tower International купує 100% бізнесу Cellnex в Ірландії за €971 млн

Phoenix Tower International купує 100% бізнесу Cellnex в Ірландії за €971 млн

Phoenix Tower International і Cellnex Telecom досягли угоди, згідно з якою PTI придбає 100% бізнесу Cellnex в Ірландії

Cellnex працює в Ірландії з 2019 року, коли вона придбала оператора вишок Cignal, а потім збільшила свою присутність у 2020 році в результаті угоди з CK Hutchison про придбання її інфраструктурного портфеля у шести європейських країнах, включаючи Ірландію. Cellnex в даний час управляє близько 1900 об'єктами країни.

Генеральний директор Cellnex Марко Патуано підкреслив, що «продаж нашого бізнесу в Ірландії – за відповідною оцінкою – є ще одним кроком у рамках «Наступного розділу» компанії, відповідно до нашої стратегії, спрямованої на досягнення мети консолідації, спрощення нашої корпоративної структури та зосередивши наші зусилля на існуючих можливостях зростання на основних ринках, де ми працюємо».

Даган Касавана, генеральний директор PTI, прокоментував: «Ми раді оголосити про цю стратегічну угоду з Cellnex, яка означає значний крок уперед у розширенні Phoenix Tower International у Європі. Це придбання демонструє нашу відданість Ірландії, і ми прагнемо зробити свій внесок у розвиток надійної та сучасної телекомунікаційної інфраструктури, яка принесе користь як ірландському народу, так і нашим шановним партнерам-операторам мобільних мереж».

Cellnex використовуватиме доходи від цієї угоди для скорочення свого боргу.

У Європі PTI є у кількох країнах, включаючи Францію, Італію, Ірландію, Німеччину, Мальту та Кіпр. Компанія PTI була заснована у 2013 році.

Cellnex - найбільший у Європі оператор вишок і телекомунікаційної інфраструктури, що дозволяє операторам отримувати доступ до широкої мережі телекомунікаційних інфраструктур на основі спільного використання.

Читайте також