Платіжний стартап PhonePe прагне залучити $1 млрд

Платіжний стартап PhonePe прагне залучити $1 млрд

Очікується, що раунд завершиться в найближчі два тижні, а оцінка PhonePe може наблизитися до $13 млрд

Бренд цифрових платежів PhonePe, що належить Walmart Inc., прагне залучити до $1 млрд від General Atlantic та існуючих інвесторів, включаючи Tiger Global Management, Qatar Investment Authority та Microsoft Corp.

За підсумками раунду оцінка PhonePe може наблизитися до $13 млрд, що робить компанію одним із найдорожчих брендів Індії на ринку цифрових платежів, який за прогнозами Boston Consulting Group потроїться до $10 трлн до 2026 року.

Повідомляється, що компанія веде переговори із фондом Vision Fund SoftBank Group Corp., який є інвестором Flipkart, хоча Walmart залишиться головним інвестором.

Наразі загострюється конкуренція між PhonePe, Paytm, Google Pay від Alphabet Inc. і Amazon Pay від Amazon.com Inc., а також безліччю стартапів, які прагнуть отримати вигоду з економіки Індії, що швидко оцифровується.

Нестача фінансування продовжує позначатися на стартап-екосистемі Індії, де компанії скорочують чисельність персоналу на тисячі та відкладають плани виходу на біржу через різке падіння оцінок.

Щоб підготуватися до первинного публічного розміщення акцій, яке, за деякими даними, відбудеться не менш як через 18–24 місяці, PhonePe перенесла свою штаб-квартиру до Індії зі сприятливого для оподаткування Сінгапуру. За їхніми словами, компанія перебуватиме під егідою Walmart, а не Flipkart.

Запущений у 2015 році колишніми керівниками Flipkart Саміром Нігамом, Рахулом Чарі та інженером Бурзіном, PhonePe незабаром був придбаний Flipkart. PhonePe перейшла у власність Walmart, коли американський гігант роздрібної торгівлі купив Flipkart за $16 млрд у 2018 році.

Читайте також