Power2X має намір інвестувати 1 млрд євро у виробництво "зеленого" метанолу в Естонії

Power2X має намір інвестувати 1 млрд євро у виробництво "зеленого" метанолу в Естонії

Нідерландська Power2X, що реалізує проекти з переходу на нові види енергії, планує інвестувати понад 1 млрд євро у проект із випуску "зеленого" метанолу в Естонії

Планується, що після повного завершення будівництва завод вироблятиме до 500 тис. тонн "зеленого" метанолу на рік. Виробництво буде засноване на відходах лісозаготівель та "зеленому" водні, який отримуватимуть з енергії майбутніх морських вітряних електростанцій в Естонії.

Power2X планує створити центр "зеленої" енергетики у Пярну, у промисловій зоні Нійду.

Цей "зелений" метанол допоможе скоротити викиди вуглецю під час виробництва хімікатів, суднового палива, авіаційного палива та викиди інших емітуючих вуглець галузей як у країні, так і за кордоном. Потенціал виробництва дозволить запобігти викидам 1 млн тонн CO2 на рік.

Проект наразі перебуває на стадії підготовки техніко-економічного обґрунтування та проходить процедуру отримання дозволів. Початок виробництва запланований на 2028 рік.

Power2X розробляє проекти у сфері декарбонізації, орієнтовані на виробництво "чистого" водню, аміаку та метанолу, і має диверсифікований портфель проектів по всій Європі (включаючи MadoquaPower2X, виробництво аміаку в Португалії, та ErasmoPower2X, проект з виробництва сонячної енергії та екологічно чистого ).

Штаб-квартира Power2X знаходиться в Амстердамі. Фінансову підтримку Power2X надає інвестиційна компанія CPP Investments.

Читайте також