Quantum Capital купує нафтовидобувача Caerus Oil вартістю $1,8 млрд

Quantum Capital купує нафтовидобувача Caerus Oil вартістю $1,8 млрд

Quantum Capital Group погодилася купити Caerus Oil and Gas у рамках угоди, яка оцінює енергетичну компанію у $1,8 млрд

Компанія Quantum, яка орієнтована на енергетику, купує Caerus у інвесторів Oaktree Capital Management, Anschutz Investment Co. та Old Ironsides Energy.

Угода підкреслює, що компанії, які викуповують компанії, все більше прагнуть вкласти гроші в нафтогазовий сектор, який переживає бум угод після відновлення цін на енергоносії після Covid. Минулого місяця компанія Crescent Energy Inc., що підтримується KKR & Co., погодилася заплатити $2,1 млрд за SilverBow Resources Inc.

Ця угода також є відносно рідкісним прикладом так званого вторинного викупу нафти і газу в США, оскільки корпоративні покупці зазвичай набувають енергетичних активів, забезпечених приватними інвестиціями.

Згідно з повідомленням на веб-сайті Caerus, компанія прагне стати «найефективнішим виробником у регіоні Скелястих гір». Компанія експлуатує понад 7400 свердловин у басейнах Пісанс у Колорадо та Вінта у штаті Юта. Компанія також має інфраструктурні активи, включаючи 2400 миль газо- і водопроводів, а також ряд водоочисних і сховищних споруд.

Компанія Quantum, заснована генеральним директором Уїлом ВанЛохом, входить до небагатьох техаських приватних інвестиційних компаній, що спеціалізуються на інвестиціях у нафту та газ.

Читайте також