Регіональний кредитор SouthState придбає техаський Independent Bank приблизно за $2 млрд

Регіональний кредитор SouthState придбає техаський Independent Bank приблизно за $2 млрд

SouthState Corp придбає меншого конкурента Independent Bank Group, що базується в Техасі, приблизно за $2 млрд, створивши об'єднану компанію із загальним обсягом активів $65 млрд

Угода з акцій допоможе SouthState увійти до Техасу і Колорадо, двох штатів, де вона не має присутності.

Цей крок наголошує на зростаючій консолідації регіональної банківської галузі США, яка перебуває під тиском з минулого року після краху трьох кредиторів середнього розміру. Підвищені ризики в секторі комерційної нерухомості (CRE) також завдали шкоди їхнім балансам.

У рамках угоди акціонери Independent Bank отримають по 0,60 акції SouthState за кожну акцію, що їм належить. В результаті операції вартість Independent Bank склала $48,51 за акцію, що є премією в 10,4% до ціни останнього закриття.

Це придбання вирішує проблему концентрації CRE Independent Bank, яка була вищою за більшість аналогів і становила 405% від загального капіталу, заснованого на ризику, написав у замітці аналітик Truist Брендон Кінг.

Той факт, що філії не перетинаються, є позитивним моментом із погляду схвалення угоди, сказав аналітик Raymond James Майкл Роуз.

Очікується, що угоду буде завершено до кінця першого кварталу 2025 року.

Читайте також