Ринок технологічних IPO у США переживає найгірший рік з часів кризи 2008 року

Ринок технологічних IPO у США переживає найгірший рік з часів кризи 2008 року

Первинні розміщення акцій технологічних компаній США впали до мінімуму через волатильність фондового ринку, стрімке зростання інфляції та підвищення процентних ставок

За даними Refinitiv, IPO технологічних компаній цього року залучили $507 млн, що є найнижчою сумою, отриманою за допомогою розміщення з 2000 року.

Загальні обсяги IPO впали на 90,4% за перші дев'ять місяців цього року, порівняно з минулим роком.

Аналітики, опитані Reuters, заявили, що різке падіння котирувань фондового ринку утримало технологічні компанії від виходу на фондовий ринок.

Форвардний коефіцієнт P/E (ціна-прибуток) індексу S&P Information Technology торгувався на рівні 20,18 найнижчого рівня з квітня 2020 року.

Головний виконавчий директор Rapid Ratings: "Зараз жахливий фон для IPO, зокрема для технологічних IPO, які покладаються на бичачий ринок та імпульсних інвесторів для підтримки свого виходу на ринок".

Індекс IPO Renaissance, який охоплює найбільші та найліквідніші IPO США, цього року впав на 50,4% порівняно з падінням індексу S&P 500 на 23%.

Акції Corebridge Financial Inc, яка цього року запустила найбільше IPO в США, у середу торгувалися приблизно на 4% нижче ціни пропозиції в $21.

Рейчел Геррінг, керівник IPO в Америці в Ernst & Young, сказала, що погані результати післяпродажного IPO у 2021 році послабили апетит інвесторів до нових акцій.

Грецький виробник йогуртів Chobani відмовився від своїх планів щодо IPO у США на початку цього місяця, тоді як кілька інших великих компаній, таких як Reddit та ServiceTitan, відклали свої плани щодо виходу на IPO цього року.

Читайте також