Roblox купує стартап голосової модерації Speechly

Roblox купує стартап голосової модерації Speechly

Speechly пропонує модерацію голосового чату, транскрипцію в реальному часі та голосовий API, який дозволяє компаніям додавати голосові ШІ-технології та голосові інтерфейси до своїх продуктів

Стартап Speechly, що базується в Гельсінкі, Фінляндія, був заснований у 2016 році з метою покращити комп'ютерну голосову взаємодію та спілкування між людьми в Інтернеті. В результаті було створено технологію модерації голосу в реальному часі, яка допомагає знизити токсичну поведінку в онлайн-спільнотах. За даними власного дослідження, майже 70% геймерів хоч раз користувалися голосовим чатом. Але з них 72% заявили, що зіткнулися із токсичним інцидентом.

Тим часом Roblox розширює можливості взаємодії на основі голосового чату, спочатку дозволяючи розробникам додавати голос до своїх ігор та інших програм. Замість текстових бульбашок, що з'являються над головами аватара, гравці зможуть природньо розмовляти один з одним у режимі реального часу. Нещодавно компанія анонсувала голосові виклики на основі аватарів з відстеженням рухів обличчя, що дозволяє користувачам Roblox підключатися у віртуальному просторі та спілкуватися в прямому ефірі. Останнє є частиною ширших зусиль Roblox із задоволення своєї старіючої бази користувачів, пропонуючи контент та враження для користувачів віком від 17 років і більше.

Speechly допоможе Roblox у цих та інших зусиллях запропонувавши інструменти модерації AI, які можуть обробляти голосовий зв'язок у реальному часі.

Speechly - це компанія, підтримувана Y Combinator, до інвесторів якої входять Seedcamp, SNÖ Ventures, TQ Ventures, Berlin's Cherry Ventures, Quantum Angels, Joyance Partners, Social Starts, Tiny.vc, Юха Паананен і Ніколя Десен. За даними Pitchbook, компанія залучила $7,53 млн. зовнішнього капіталу.

Умови угоди з Roblox не розголошуються. У запиті на коментарі Roblox відмовився розкрити будь-які інші подробиці придбання.

Читайте також