Розробник Photoshop придбав дизайн-платформу Figma за $20 млрд

Розробник Photoshop придбав дизайн-платформу Figma за $20 млрд

Платформа продовжить роботу незалежно від материнської компанії Adobe

Як повідомляється в заяві компанії Adobe, за покупку дизайн-платформи Figma компанія розплатиться частково акціями, а частково готівкою. Угоду планується закрити у 2023 році.

За умовами угоди, Figma продовжить роботу незалежно від материнської компанії, а її співзасновник і CEO Ділан Філд залишиться на позиції і доповідатиме президентові цифрових медіа Adobe Девіду Вадхвані.

Figma була заснована у 2012 році американськими підприємцями Діланом Філдом та Еваном Уоллесом. Сервіс дозволяє проектувати дизайн інтерфейсів у браузері багатьма користувачами як реального часу. Серед клієнтів компанії дизайнери з Airbnb, Twitter, Google, Netflix та Microsoft. В останньому раунді інвестицій минулого року Figma оцінили у $10 млрд. Ключові інвестори – фонди Кремнієвої долини Kleiner Perkins, Index Ventures та Greylock Partners.

Adobe, яка відома своїми продуктами для креативної індустрії, зокрема Photoshop, з початку року втратила третину вартості компанії через скептичні настрої інвесторів щодо лідерства компанії в галузі софту для дизайнерів.

Читайте також