Saudi Aramco запускає фонд на $1,5 млрд для підтримки глобального енергетичного переходу

Saudi Aramco запускає фонд на $1,5 млрд для підтримки глобального енергетичного переходу

У компанії впевнені, що поточний план переходу помилковий і необхідний оптимальний та більш реалістичний план

Нафтовий гігант Saudi Aramco запустив фонд у розмірі $1,5 млрд для підтримки інклюзивного глобального енергетичного переходу, тоді як офіційні особи Саудівської Аравії заявили, що перехід від вуглеводнів може зайняти десятиліття, що вимагатиме продовження інвестицій у традиційні ресурси.

Саудівська Аравія, найбільший у світі експортер нафти, та інші виробники ОПЕК попередили про недостатні інвестиції у викопне паливо, особливо в той час, коли вільні виробничі потужності невеликі, а попит відносно високий, незважаючи на економічні перешкоди.

Генеральний директор Aramco Амін Насер заявив: «Ми повинні розуміти, що сьогодні альтернативи не готові взяти на себе велике навантаження зростаючого попиту на енергію, і тому нам потрібно працювати паралельно, поки альтернативи не будуть готові».

Фонд сталого розвитку Aramco спрямовуватиме інвестиції по всьому світу, приділяючи первісну увагу таким областям, як уловлювання та зберігання вуглецю, викиди парникових газів, а також водень, аміак та синтетичне паливо.

Читайте також