Саудівська Аравія готується до розміщення акцій нафтового гіганта Aramco на $10 млрд

Саудівська Аравія готується до розміщення акцій нафтового гіганта Aramco на $10 млрд

Саудівська Аравія готується офіційно розпочати вторинне розміщення акцій нафтового гіганта Aramco, яке може залучити понад $10 млрд і стати одним із найбільших за останні роки

Уряд Саудівської Аравії планує запустити процес збору замовлень до наступного четверга. Угода привернула неофіційний інтерес інвесторів з усього Близького Сходу та Європи на загальну суму понад $10 млрд.

Пропозиція, ймовірно, буде оцінена з додатковою знижкою до 10% від торгової ціни, хоча вона може бути знижена залежно від попиту інвесторів, кажуть деякі джерела.

Остаточне рішення про період розміщення ще не ухвалено. Умови угоди, зокрема її розмір, все ще можуть змінитися, кажуть джерела. Aramco не одразу відповіла на запити про коментарі.

Розміщення відбудеться за кілька днів після того, як акції Aramco впали до найнижчого рівня за більш ніж рік. Відкриття угоди збігатиметься із зустріччю ОПЕК+ у неділю для обговорення політики видобутку нафти, при цьому більшість спостерігачів за ринком очікують, що група збереже обмеження поставок. Це дозволить зберегти видобуток у Саудівській Аравії на найнижчому рівні приблизно за три роки.

Читайте також