Саудівська Аравія планує інвестувати $38 млрд у кіберспорт

Саудівська Аравія планує інвестувати $38 млрд у кіберспорт

Найбільший у світі експортер нафти планує до 2030 року перетворити королівство на центр кіберспорту

Savvy Games Group, підрозділ національного фонду добробуту країн, витратить 50 млрд ріалів на придбання та розвиток видавця ігор та 70 млрд ріалів на придбання міноритарних пакетів акцій ігрових компаній.

Група також витратить 20 млрд. ріалів на інвестиції в зрілі підприємства ігрової індустрії і ще 2 млрд. на інвестиції в компанії, що займаються іграми і кіберспортом на ранній стадії.

«Ми застосуємо невикористаний потенціал у секторі кіберспорту та ігор, щоб диверсифікувати нашу економіку, стимулювати інновації в цьому секторі та розширити пропозиції щодо розваг та кіберспортивних змагань по всьому королівству», — сказав спадкоємець принц Саудівської Аравії та голова Savvy Мохаммед.

Саудівська Аравія вже активно інвестувати в індустрію електронних ігор. Її державний інвестиційний фонд придбав частки у Activision Blizzard Inc., Electronic Arts Inc. та Nintendo Co.

Тим часом Savvy купила частку в Embracer Group AB і придбала кіберспортивний підрозділ Modern Times Group за $1,05 млрд. Головний виконавчий директор Savvy — Брайан Уорд, колишній глава міжнародних студій Activision Blizzard.

Читайте також