Саудівська Аравія стане найбільшим будівельним ринком у світі

Саудівська Аравія стане найбільшим будівельним ринком у світі

Консалтингова група Knight Fran прогнозує, що будівельний ринок Саудівської Аравії досягне $181,5 млрд

За даними консалтингової групи нерухомості Knight Frank, Саудівська Аравія стане найбільшим у світі будівельним ринком, оскільки королівство вкладає величезні суми грошей у проєкти, спрямовані на диверсифікацію економіки.

За прогнозами, до кінця 2028 року загальний обсяг будівельного виробництва в країні сягне $181,5 млрд, що майже на 30% більше, ніж 2023 року, повідомила лондонська фірма в дослідницькому звіті, опублікованому в понеділок.

Більшість цих коштів, швидше за все, буде отримано за рахунок житлової нерухомості і так званих «гіга-проєктів», а також інших проєктів, які є частиною місії наслідного принца Мухаммеда бен Салмана щодо перетворення залежної від нафти економіки. Для успіху плану, відомого як «Бачення 2030», необхідно буде враховувати населення, що зростає, а також очікуваний приплив іноземних туристів.

"В даний час ми є свідками історичної трансформації, що розгортається в Саудівській Аравії, де будівельні проєкти виділяються своїм масштабом і цінністю", - сказав Мохамед Набіль, регіональний партнер і керівник відділу проектів та розвитку на Близькому Сході та в Північній Африці компанії Knight Frank.

Згідно з дослідженням Knight Frank, відколи ініціатива «Бачення 2030» була представлена вісім років тому, Саудівська Аравія запустила проєкти вартістю понад $1,25 трлн.

За даними Knight Frank, лише у 2023 році було видано контрактів на будівництво на суму понад $140 млрд. Більшість із них відбулася в Ер-Ріяді, де Саудівська Аравія прагне збільшити своє населення до 10 млн до 2030 року.

Читайте також