Саудівська Аравія та Єгипет збудують новий мегаполіс вартістю $10 млрд

Саудівська Аравія та Єгипет збудують новий мегаполіс вартістю $10 млрд

Країни мають намір розвивати мегаполіс на півдні Синайського півострова в Єгипті, при цьому обидві країни виділили під новий проект понад 1000 кв км землі

Саудівська Аравія та Єгипет домовилися створити спільний фонд вартістю $10 млрд для розвитку мегаполісу на півдні Синайського півострова у Єгипті.

Про інвестиційну угоду було оголошено в неділю, коли спадкоємець принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Салман зустрівся з президентом Єгипту Абдель Фаттахом ас-Сісі в Каїрі. Це була перша публічна поїздка бін Салмана за кордон з того часу, як він став спадкоємцем у 2017 році.

Саудівська Аравія та Єгипет, найбагатші та густонаселені арабські держави відповідно, зміцнили свої стратегічні зв'язки з того часу, як Сісі прийшов до влади у 2013 році.

Угода про будівництво мегаполісу укладена лише за три тижні до президентських виборів у Єгипті, де Сісі сподівається отримати свій другий термін.

Наприкінці минулого року уряд Саудівської Аравії оголосив, що має намір побудувати мегаполіс вартістю $500 млрд під назвою NEOM. Місто, яке планується використовувати на 100 відсотків із відновлюваних джерел енергії, є частиною ширшого проекту з диверсифікації королівства від його традиційної, але нестабільної економіки, що базується на нафті.

Читайте також