Саудівський фонд добробуту та італійська Pirelli збудують шинний завод вартістю $550 млн

Саудівський фонд добробуту та італійська Pirelli збудують шинний завод вартістю $550 млн

Pirelli SpA готується розпочати виробництво шин у Саудівській Аравії на спільному підприємстві з Державним інвестиційним фондом (PIF)

Очікується, що завод розпочне виробництво у 2026 році з річною потужністю 3,5 млн одиниць. Завод вироблятиме високоякісні легкові шини під брендом Pirelli, а також запустить місцевий бренд, орієнтований на саудівський та регіональні ринки.

Міланська компанія Pirelli та PIF інвестують загалом $550 млн, при цьому італійській компанії належатиме 25% спільного підприємства, а решта залишиться за фондом.

Pirelli, яка спеціалізується на виробництві автомобілів класу люкс та електромобілів, заявила, що безпосередньо вироблятиме продукцію в Саудівській Аравії, оскільки планує створити регіональний центр. Компанія зосередила свою стратегію на пропозиціях кращих автомобілів класу люкс, які приносять більший прибуток, ніж стандартні продукти.

Для суверенної фундації PIF цей крок є частиною його прагнення допомогти країні диверсифікувати свою залежну від нафти економіку. Саудівська Аравія намагається перетворити регіон на західному узбережжі неподалік Джидди на центр виробництва автомобілів.

Pirelli відома як постачальник автоперегонів Формули-1 та своїм широким спектром патентів, що охоплюють цілу низку технологій. Компанія заявила, що хоче використати свою продукцію для створення «мережі з іншими транспортними засобами та навколишньою інфраструктурою».

Читайте також