Sembcorp продасть індійський вугільний енергетичний бізнес за $1,5 млрд

Sembcorp продасть індійський вугільний енергетичний бізнес за $1,5 млрд

Покупцем є оманська Tanweer Infrastructure Pte

Сінгапурська Sembcorp Industries Ltd. продасть свій вугільний енергетичний бізнес в Індії оманській Tanweer Infrastructure Pte.

Sembcorp, яка управляє двома вугільними електростанціями в Індії загальною потужністю 2,6 гігават, заявила в понеділок, що продаж бізнесу прискорить її перехід від «коричневого до зеленого». Згідно з заявою, Tanweer, який стане єдиним акціонером теплового бізнесу в Індії, компанія платитиме за допомогою відстрочених платіжних векселів, випущених Sembcorp.

Зрушення Sembcorp у бік більш екологічних активів в Індії, третьому за величиною у світі джерелі викидів парникових газів, пов'язане з тим, що південноазіатська країна планує безпрецедентне розширення використання відновлюваних джерел енергії, щоб зменшити свою залежність від викопного палива. Але покупка Tanweer наголошує, що вугілля, як очікується, залишиться основою енергетичного балансу Індії на довгі роки.

Sembcorp заявила на онлайн-брифінгу, що, як і раніше, віддана індійському ринку. Продаж вугільного енергетичного бізнесу звільнить ресурси для «зелених» інвестицій у країну. Більше того, компанія оцінює кілька можливостей, включаючи проекти щодо відновлюваних джерел енергії.

Читайте також