Shell купує виробника біогазу Nature Energy за майже $2 млрд

Shell купує виробника біогазу Nature Energy за майже $2 млрд

Нафтовий гігант прискорює свій перехід від викопного палива

Shell Plc придбає Nature Energy у хедж-фонду Davidson Kempner Capital Management майже за $2 млрд.

Згідно з заявою Shell, угода зробить компанію найбільшим у Європі виробником так званого відновлювального природного газу, відомого як RNG. Це відповідає плану Shell щодо використання наявного досвіду виробництва та збуту газу для переходу на виробництво з нижчим рівнем викидів вуглецю.

Біогаз хімічно такий самий, як звичайний природний газ, але виробляється з органічних матеріалів, що розкладаються, таких як сільськогосподарські відходи.

"Придбання Nature Energy додасть європейську виробничу платформу до існуючих проектів Shell RNG в США", - сказав директор Shell з переробки та збуту. "Ми будемо використовувати це придбання для формування інтегрованого ланцюжка створення вартості RNG у глобальному масштабі".

Угода, яка, як очікується, буде закрита в першому кварталі наступного року, слідує за аналогічним кроком конкурента BP Plc на початку цього року, який купив Archaea Energy Inc. приблизно за $4,1 млрд.

Придбання прискорить існуючий біогазовий бізнес Shell, який складається з одного діючого майданчика, чотирьох будівельних, торгових та постачальних підрозділів. Nature Energy має 14 діючих заводів, які виробляють близько 6,5 млн британських теплових одиниць газу на рік, а також низку нових проектів у Європі та Північній Америці, які до кінця десятиліття можуть більш ніж подвоїти цю продуктивність.

Читайте також