ШІ-стартап Instabase подвоїв оцінку до $2 млрд за підсумками нового раунду фінансування

ШІ-стартап Instabase подвоїв оцінку до $2 млрд за підсумками нового раунду фінансування

Компанія залучила $45 млн від Tribe Capital та інших інвесторів

Стартап бізнес-послуг Instabase Inc. залучив новий раунд фінансування, який подвоює його оцінку до $2 млрд. Компанія використовує нові генеративні інструменти штучного інтелекту у своєму наборі корпоративних продуктів.

Instabase заявила, що залучила $45 млн під час раунду, який очолив існуючий інвестор Tribe Capital. Серед інших інвесторів були Andreessen Horowitz, New Enterprise Associates та Spark Capital.

На цьому тижні Instabase вперше заявила, що використовує інструменти, отримані з великих мовних моделей OpenAI, які є системою штучного інтелекту і які поглинають величезні обсяги цифрового тексту. Instabase приєднується до багатьох компаній – від платіжного процесора Stripe Inc. до тренера Duolingo Inc. - які прагнуть покращити свої продукти за допомогою інструментів, створених OpenAI.

Instabase заявила, що включення передових мовних моделей OpenAI допоможе компанії розвинути свій існуючий бізнес, що дозволяє клієнтам створювати настроювані програми і робочі процеси, що виконують такі завдання, як обробка рахунків і перевірка особистості. В оновленій версії її продуктів клієнти можуть створювати програми на основі ШІ без навчання моделі для кожного типу документа, а це складний процес, який зазвичай потребує годин або днів.

Чотири роки тому Instabase залучила $105 млн при оцінці в $1,05 млрд.

Читайте також