Siemens інвестує $510 млн у США та побудує новий завод у Техасі

Siemens інвестує $510 млн у США та побудує новий завод у Техасі

Інвестиції в тому числі в завод електрообладнання покликані розширити ланцюжок поставок у США

Інвестиції Siemens AG будуть зосереджені на розвитку центрів обробки даних, виробництві напівпровідників та акумуляторів, йдеться у заяві німецького промислового гіганта у п'ятницю. Siemens також виділить $150 млн із цих коштів на будівництво заводу у Форт-Уерті, штат Техас, з виробництва обладнання, призначеного для харчування промислових підприємств та центрів обробки даних. Загалом план компанії створить 1700 робочих місць, у тому числі 700 у Форт-Уерті.

Додаткові інвестиції були мотивовані як наявними стимулами, так і бумом попиту інфраструктуру штучного інтелекту.

"Ми в основному підтримуємо індустрію центрів обробки даних та центрів обробки даних великих мовних моделей", - заявив генеральний директор Роланд Буш в інтерв'ю Bloomberg Television у п'ятницю. "Це і є причина інвестування".

Siemens виділяє кошти в США в рамках ширшого плану вартістю $2,2 млрд щодо розширення високотехнологічного виробництва по всьому світу. Компанія також планує побудувати новий завод у Сінгапурі та модернізувати існуючий завод у Ченду, Китай. Усередині країни Siemens використовує €1 млрд із коштів програми для будівництва нового технологічного кампусу та розширення виробництва у Баварії.

Читайте також