Siemens виділить бізнес із виробництва двигунів та приводів на €3 млрд

Siemens виділить бізнес із виробництва двигунів та приводів на €3 млрд

Німецький конгломерат об'єднає п'ять своїх підрозділів у незалежну компанію з виробництва двигунів та приводів

Німецька інжинірингова компанія Siemens заявила, що підрозділи Sykatec, а також частина її портфельних компаній, будуть об'єднані.

До них приєднається підрозділ Siemens з виробництва високоточних мотор-шпинделів Weiss Spindeltechnologie, а також підрозділи з низьковольтних двигунів та мотор-редукторів з Digital Industries.

"Ми вирішили об'єднати ці підприємства у 2023 фінансовому році, щоб сформувати нову компанію з власною юридичною структурою", - сказав генеральний директор компанії Роланд Буш.

За словами Siemens, нова компанія матиме 14 тис. співробітників і працюватиме на ринку електрифікації та перетворення енергії, вартість якого оцінюється приблизно у €20 млрд.

Вона конкуруватиме зі швейцарською ABB та японською Yaskawa. Siemens залишиться активним у бізнесі промислових двигунів через свій підрозділ серводвигунів, який виробляє двигуни для роботів та інтегрованих виробничих ліній.

Буш не уточнив, чи планується зрештою продаж нової компанії.

"Мета полягає в тому, щоб зробити об'єднаний бізнес повністю незалежним від Siemens, щоб гарантувати, що він зможе досягти своєї повної вартості та маржинального потенціалу, а також оптимально підготуватися до майбутнього успіху", - сказав він.

Читайте також