SK Hynix вкладе $6,8 млрд у виробництво мікросхем у Йонгіні Південна Корея

SK Hynix вкладе $6,8 млрд у виробництво мікросхем у Йонгіні Південна Корея

SK Hynix інвестує $6,8 млрд у перший свій завод із виробництва мікросхем у Йонгіні Південна Корея

Другий за величиною у світі виробник мікросхем пам'яті SK Hynix заявив у п'ятницю, що ухвалив рішення інвестувати близько 9,4 трлн вон ($6,8 млрд) у свій перший завод з виробництва мікросхем і виробничі потужності в запланованому напівпровідниковому кластері в Йонгіні, Південна Корея.

Компанія SK hynix є лідером ринку пам'яті типу HBM, контролюючи приблизно половину сегмента та обганяючи номінально більшого виробника пам'яті в особі Samsung. За підсумками минулого кварталу операційний прибуток SK hynix виріс до максимального рівня за шість років і змінив операційні збитки, що спостерігалися рік тому.

Виручка SK hynix у минулому кварталі виявилася дещо вищою за очікування аналітиків, вона досягла $11,86 млрд у перерахунку за поточним курсом, збільшившись на 124,7 % у річному порівнянні і на 32 % послідовно. Останню частину динаміки керівництво компанії пояснює високим попитом на згадку типу HBM і тенденції до зростання цін на мікросхеми пам'яті, що зберігається в цілому. Безпосередньо на напрямі HBM компанія збільшила виторг більш ніж на 250%.

Читайте також