SM Energy купує сланцеві активи XCL Resources за $2 млрд

SM Energy купує сланцеві активи XCL Resources за $2 млрд

SM Energy погодилася купити деякі сланцеві активи виробника нафти і газу XCL Resources приблизно за $2 млрд, розширивши свою присутність у регіоні Вінта в штаті Юта

Northern Oil and Gas також придбає 20% нафтогазових активів XCL, які підтримує EnCap Investments, за $510 млн, внаслідок чого загальна вартість угоди складе $2,55 млрд.

У березні агентство Reuters повідомило, що вартість XCL Resources може становити не менше ніж $2,8 млрд, включаючи борг.

Консолідація в енергетичному секторі США, яка призвела до операцій на суму $250 млрд у 2023 році, поширилася і на цей рік, оскільки компанії шукають можливості використати свої грошові запаси та збільшити свої резерви.

XCL, також підтримувана Rice Investment Group, є одним із найбільших виробників енергії у сланцевій формації Вінта у штаті Юта. Тут видобувається близько 55 тис. барелів нафтового еквівалента щодня.

Компанія SM Energy зі штаб-квартирою в Денвері, яка працює в басейнах Ігл-Форд та Мідленд у Техасі, планує профінансувати придбання за рахунок поєднання боргу та готівки. Акції компанії впали на 1% на премаркеті після цієї новини.

Компанія заявила, що її чистий видобуток збільшиться майже до 195 тис. барелів нафтового еквівалента на добу (бне/д) з часткою нафтового еквівалента понад 50% порівняно з 152 000 бне/д, з яких 43% становив нафту у 2023 році.

Очікується, що операція завершиться у вересні, після чого SM Energy стане оператором активів.

Читайте також