SoftBank Corp продасть облігаційні акції на суму понад $800 млн

SoftBank Corp продасть облігаційні акції на суму понад $800 млн

Компанія попередньо запропонувала ставку дивідендів від 2,5% до 3% на перші п'ять років, після чого компанія має право викупити їх на суму, що дорівнює ціні розміщення

Телекомунікаційний підрозділ холдингової компанії мільярдера Масаєсі Сона планує продати так звані акції облігаційного типу, які котируватимуться на Токійській фондовій біржі, на суму 120 млрд ієн ($808 млн).

На відміну від більшості акцій, облігаційні акції не дають власникам права голосу, а також не можуть бути конвертовані у прості акції.

Така пропозиція, ймовірно, приверне інвесторів до цінних паперів через популярність SoftBank і додаткову прибутковість, яку вони пропонують у той час, коли відсоткові ставки в Японії залишаються на мінімальному рівні. Інвестори у цінні папери також зможуть скористатися звільненням від податків через програму індивідуальних ощадних рахунків Nippon або NISA.

Згідно із заявою, SoftBank планує продати 30 млн акцій по 4000 ієн кожна, і остаточні умови буде визначено вже 13 жовтня. Пропозиція буде в основному орієнтована на приватних осіб, а також на деяких інституційних інвесторів.

Читайте також