SoftBank Mobile Arm купує ірландську телекомунікаційну компанію Cubic Telecom за $513 млн

SoftBank Mobile Arm купує ірландську телекомунікаційну компанію Cubic Telecom за $513 млн

SoftBank Mobile Arm робить ставку на безпілотні автомобілі

Мобільний підрозділ SoftBank Group Corp. купує ірландську компанію, що спеціалізується на широкосмуговому зв'язку для автомобілів, роблячи ставку на інтелектуальні технології безпілотних транспортних засобів у рамках свого найбільшого закордонного придбання з моменту лістингу.

SoftBank Corp. заплатить €473 млн за 51% компанії Cubic Telecom Ltd, що базується в Дубліні, йдеться в заяві компаній.

Вартість угоди з приватною компанією Cubic перевищує €900 млн. Очікується, що операцію буде завершено в першій половині наступного року за умови схвалення регулюючих органів.

Підключення до Інтернету — одна з ключових технологій, необхідних у безпілотних автомобілях, і це сфера діяльності Масаеші Сона.

Cubic забезпечує підключення близько 17 млн автомобілів у більш ніж 190 країнах. За даними ірландської фірми, це приблизно 10% світового ринку підключених автомобілів, за винятком Китаю. Щомісяця компанія додає 450 тис. нових автомобілів, і очікується, що до 2025 року ця цифра зросте до 700 тис. Компанія не розкрила фінансових деталей, включаючи прибутковість.

Обидві компанії планують використовувати цю співпрацю для прискорення своєї глобальної експансії, використовуючи широке супутникове покриття SoftBank та досвід Cubic у автомобільній галузі.

Читайте також