Sony Music купує музичний каталог Queen за £1 млрд

Sony Music купує музичний каталог Queen за £1 млрд

Музичний каталог Queen, поряд з низкою інших прав, знаходиться в процесі придбання Sony Music за £1 млрд

Згідно з виданням Hits, єдиний дохід Queen, не охоплений угодою, - це живі виступи, які збережуть за собою члени-засновники групи Брайан Мей та Роджер Тейлор, які досі активно гастролюють зі співаком Адамом Ламбертом.

Музичний каталог Queen є одним з найцінніших в епоху року - до нього входять такі класичні твори, як "Bohemian Rhapsody", "Another One Bites the Dust", "Radio Ga Ga", "39", "Somebody to Love" і " You're My». Best Friend», а також незмінно популярні на стадіонах «We Will Rock You» та «We Are the Champions», пісні популярні у всьому світі і приносять величезний прибуток. Успіх біографічного фільму 2018 року «Богемська рапсодія» показує потенціал для прав на назву та зображення групи.

Каталог, який перебував у розробці вже кілька років і в останні кілька місяців поступово наближався до Sony, ускладнюється правами гурту на запис музики в США та Канаді, які в якийсь момент були придбані Disney за нерозкритою ціною.

Представники Sony Music, Sony Music Publishing, Disney's Hollywood Records та групи або відмовилися, або не відразу відповіли на запити Variety про коментарі. Однак у випадку Sony це не дивно, оскільки компанія рідко коментує придбання каталогів.

Читайте також