Sony планує викуп акцій на $1,5 млрд

Sony планує викуп акцій на $1,5 млрд

Компанія планує викупити до 2,03% своїх акцій протягом наступних дванадцяти місяців після того, як попередила про наслідки падіння світових споживчих витрат

Sony приєднується до довгого списку японських фірм, які здійснюють зворотний викуп за останні тижні. Компанія з виробництва електроніки та розваг заявила, що витратить до $1,5 млрд на покупку максимум 25 млн своїх акцій.

Ціна акцій Sony досягла 52-тижневого максимуму цього тижня на тлі ширшого зростання японських акцій. Її акції зросли на 0,6% напередодні оголошення про викуп у середу.

Викуп акцій у Японії залишається на рекордному рівні, і інвестори очікують, що за цим будуть нові акції, оскільки фондова біржа країни підштовхує компанії до підвищення їх ринкової вартості. Тим часом викупи у США сповільнилися.

Для Sony цей крок продовжує низку викупів, які вона робила останніми роками. Виробник ігрових консолей PlayStation також оголосив про програми купівлі акцій на суму 200 млрд ієн у 2022 та 2021 роках.

Минулого місяця компанія попередила, що продасть менше ігор для PlayStation Studios цього фінансового року. За словами головного операційного директора Хірок Тотокі, найбільший у світі виробник датчиків зображення для смартфонів очікує, що глобальний ринок мобільних пристроїв залишиться в депресії наступного року.

Читайте також