СП індійського виробника сонячних панелей Vikram Solar інвестує $1,5 млрд у нові заводи у США

СП індійського виробника сонячних панелей Vikram Solar інвестує $1,5 млрд у нові заводи у США

Нещодавно створена компанія VSK Energy LLC прагне використати багатий досвід Індії у виробництві сонячної енергії для створення сектору чистої енергетики, який може конкурувати з Китаєм

Нова компанія, що підтримується індійським виробником сонячних панелей Vikram Solar, заявила, що інвестує до $1,5 млрд у ланцюжок постачання сонячної енергії до США, починаючи з заводу в Колорадо наступного року.

Оголошення є останнім від стороннього виробника, який прагне використовувати стимули в законі президента Джо Байдена про зміну клімату, Закон про зниження інфляції (IRA), для збільшення виробництва відновлюваної енергії.

VSK – це спільне підприємство компанії Vikram з Калькутти та двох партнерів з Нью-Йорка – приватної інвестиційної компанії Phalanx Impact Partners, орієнтованої на сталий розвиток, та Das & Co, інвестиційної та девелоперської фірми, що має інтереси як у США, так і в Індії.

«Для нас дуже важливо залучити сюди індійську компанію, — сказав Шрірам Дас, керуючий директор Das & Co та голова спільного підприємства.

Компанія розпочне виробництво модулів у Брайтоні, штат Колорадо.

Завод вартістю $250 млн у Колорадо створить понад 900 робочих місць і спочатку буде здатний виробляти 2 ГВт на рік, із планами подвоїти цю кількість.

Читайте також