СП турецької Ronesans та алжирської Sonatrach залучать €1 млрд для заводу з виробництва пропілену

СП турецької Ronesans та алжирської Sonatrach залучать €1 млрд для заводу з виробництва пропілену

DFC надасть кредит у розмірі $550 млн, а решту фінансування буде надано Іспанським експортно-кредитним агентством CESCE та комерційними банками

За словами людей, знайомих із питанням, спільне підприємство турецького конгломерату Ronesans Holding та алжирської Sonatrach прагне залучити €1 млрд для будівництва нафтохімічного заводу на середземноморському узбережжі країни.

Міжнародна фінансова корпорація розвитку (DFC) надасть кредит у розмірі $550 млн, а решту фінансування буде надано Іспанським експортно-кредитним агентством CESCE та комерційними банками, повідомили джерела.

Ceyhan Polipropilen Uretim AS – компанія спеціального призначення, що належить Ronesans та підрозділу Sonatrach Group – побудує завод із виробництва поліпропілену вартістю $1,7 млрд у промисловій зоні Джейхан у південній провінції Адана. Мадридська компанія Tecnicas Renuidas SA спроєктує завод та здійснить закупівлю обладнання, йдеться на сайті компанії.

Згідно з звітом DFC, завод вироблятиме близько 472 500 тонн поліпропілену на рік, покриваючи майже 15% потреб Туреччини в цьому матеріалі. Поліпропілен використовується у виробництві килимів, упаковки, медичного обладнання та оборонної промисловості.

Читайте також