Співзасновник OpenAI залучив $1 млрд на створення безпечного та потужного ШІ

Співзасновник OpenAI залучив $1 млрд на створення безпечного та потужного ШІ

Safe Superintelligence, дослідницька лабораторія ШІ, співзасновником якої є колишній головний науковий співробітник OpenAI Ілля Суцкевер, залучила $1 млрд на створення безпечної та потужної системи ШІ

Andreessen Horowitz, Sequoia Capital та SV Angel зробили свій внесок у раунд фінансування, про який Safe Superintelligence оголосила у середу.

NFDG, венчурна фірма Ната Фрідмана та співзасновника Safe Superintelligence Деніела Гросса, також інвестувала у стартап.

Суцкевер, відомий дослідник, відіграв важливу роль у розробці технології OpenAI. Він також відіграв ключову роль у короткочасному усуненні з посади генерального директора стартапу Сема Альтмана наприкінці минулого року, перш ніж змінити курс і досягти його повернення.

Суцкевер представив Safe Superintelligence у червні, невдовзі після виходу з OpenAI. Метою підприємства є розробка потужної системи ШІ в рамках суто дослідницької організації, яка не збирається продавати продукти чи послуги ШІ у найближчому майбутньому. Його підхід відрізняє Safe Superintelligence від таких компаній, як OpenAI та Anthropic, які пропонують продукти ШІ для споживачів та підприємств.

"Ця компанія особлива тим, що її першим продуктом стане безпечний суперінтелект, і доти вона не займатиметься нічим іншим", - сказав Суцкевер агентству Bloomberg. "Вона буде повністю ізольована від зовнішнього тиску, пов'язаного з необхідністю мати справу з великим і складним продуктом і необхідністю застрягти в конкурентних перегонах".

Читайте також