США виділяють $2,8 млрд на виробництво акумуляторів для електромобілів у 12 штатах

США виділяють $2,8 млрд на виробництво акумуляторів для електромобілів у 12 штатах

Адміністрація Байдена виділила гранти для збільшення внутрішнього виробництва акумуляторів для електромобілів у США

За словами офіційних осіб, загалом 20 компаній отримають гранти на проекти з видобутку та переробки літію, графіту та інших матеріалів для акумуляторів, виробництва компонентів та розширення постачання критично важливих мінералів у США.

Адміністрація прагне збільшити виробництво та продаж електромобілів як ключову частину стратегії президента Джо Байдена щодо уповільнення зміни клімату та нарощування виробництва в США.

Байден пообіцяв збільшити виробництво літію та інших найважливіших мінералів у США, а ухвалений у серпні всеосяжний закон про клімат та охорону здоров'я включає кілька положень, спрямованих на збільшення кількості електромобілів, у тому числі податкові пільги для покупців електромобілів на суму до $7500.

«Це є критично важливим, бо майбутнє транспортних засобів — за електрикою», — сказав Байден на заході у Білому домі. "В даний час 75% виробництва акумуляторів виробляється в Китаї", - сказав Байден.

"Підриваючи виробництво в США своїми несправедливими субсидіями та торговельною практикою, Китай захопив значну частину ринку (акумуляторів)", - додав він.

Читайте також