StanChart продає бізнес у країнах Африки на південь від Сахари нігерійському Access Bank

StanChart продає бізнес у країнах Африки на південь від Сахари нігерійському Access Bank

Британська корпорація має намір збільшити прибуток, зосередившись на швидко зростаючих ринках

Standard Chartered продасть частку у своїх дочірніх компаніях в Анголі, Камеруні, Гамбії та Сьєрра-Леоні компанії Access. Корпорація також продасть свій споживчий, приватний та корпоративний банківський бізнес у Танзанії Access Bank, дочірній компанії Access Holdings.

Standard Chartered заявила у квітні минулого року, що залишить сім країн Африки та Близького Сходу, оскільки прагне збільшити прибуток, зосередившись на швидко зростаючих ринках у регіоні.

"Access Bank надасть повний спектр банківських послуг і наступність для ключових зацікавлених сторін, включаючи співробітників та клієнтів підприємств Standard Chartered у п'яти вищезгаданих країнах", - йдеться в заяві Standard Chartered.

Угода відповідає глобальній стратегії Standard Chartered, «спрямованій на досягнення операційної ефективності, зниження складності та збільшення масштабу», йдеться у повідомленні.

Сума угоди, яка, як очікується, буде завершена наступного року, не розголошується.

"Це стратегічне рішення дозволяє нам перенаправити ресурси в регіоні AME в інші області зі значним потенціалом зростання", - заявив Суніл Каушал, регіональний генеральний директор Standard Chartered по AME.

Читайте також