Стартап Cohere у сфері ШІ оцінено в $5,5 млрд

Стартап Cohere у сфері ШІ оцінено в $5,5 млрд

Канадський єдиноріг у сфері штучного інтелекту Cohere, який не має вірусного чат-бота, але має передплатників серед сотень корпоративних клієнтів, залучив $500 млн

Стартап Cohere Inc. у сфері штучного інтелекту в даний час є однією з найдорожчих компаній у світі, що займаються штучним інтелектом, і одним з найбільших стартапів у Канаді, але на відміну від деяких своїх конкурентів із Кремнієвої долини, він не надто помітний.

У новому раунді фінансування Cohere було оцінено у $5,5 млрд, що вивело його у верхні ешелони глобальних стартапів. Він опинився там без споживчої програми, яка пише вірші, малює картинки або допомагає з домашнім завданням.

Натомість компанія Cohere, що базується в Торонто, створює великі мовні моделі — програмне забезпечення, навчене на величезних ділянках інтернету для аналізу та генерації тексту — і налаштовує їх для бізнесу. Її програмне забезпечення залучило сотні клієнтів, таких як Notion Labs Inc. та Oracle Inc. (також інвестор), які використовують технологію стартапу для таких речей, як допомога у написанні текстів для веб-сайтів, спілкування з користувачами та додавання генеративного ШІ до своїх власних продуктів.

Cohere також залучив інвесторів. Компанія залучила $500 млн у рамках фінансування серії D, про що планує оголосити в понеділок. Раунд очолив канадський пенсійний інвестиційний менеджер PSP Investments, а також синдикат додаткових нових спонсорів, включаючи інвесторів Cisco Systems Inc., японської Fujitsu, AMD Ventures виробника чіпів Advanced Micro Devices Inc. та канадського експортно-кредитного агентства EDC.

Читайте також