Стартап екс-топа Tesla у сфері автомобільних технологій Tekion оцінено у $4 млрд

Стартап екс-топа Tesla у сфері автомобільних технологій Tekion оцінено у $4 млрд

Компанія Tekion Corp., що надає технології для автомобільного бізнесу, досягла оцінки більш ніж $4 млрд після інвестицій від Dragoneer Investment Group

За словами співзасновника та генерального директора Джея Віджаяна, розмір фінансування становить $200 млн.

Віджаян, який раніше працював директором з інформаційних технологій у Tesla Inc., заснував Tekion у Плезантоні, штат Каліфорнія, у 2016 році. Віджаян каже, що побачив можливість надавати програмне забезпечення та інші технології виробникам, роздрібним продавцям та іншим гравцям автомобільної промисловості. З того часу компанія залучила $441 млн у вигляді загального фінансування від інвесторів, включаючи Index Ventures, BMW i Ventures та Advent International.

Майк Вольпі, партнер Index Ventures, сказав, що вперше інвестував у 2016 році через великі ринкові можливості. «Продаж автомобілів — це більша частина американського ВВП», і галузі потрібні найкращі технології, сказав він. На даний момент стартап виріс настільки, що "на шляху до того, щоб стати публічною компанією" протягом наступних двох-трьох років.

Tekion зараз має дохід від $100 млн до $200 млн, сказав Віджаян. Генеральний директор також сказав, що все ще є значні можливості для розширення, наголосивши, що компанія продає свої технології більшій кількості автосалонів. Клієнтами її дилерів є Asbury Automotive Group, а також Longo Toyota та Lexus.

Поки Tekion не приносить прибутку, але має «мету вийти на беззбитковість до наступного року», сказав Віджаян. Імовірність IPO зрештою є, але компанія не поспішає, сказав він.

Tekion направить останні грошові надходження на розширення асортименту продукції для автосалонів, а також покращення якості обслуговування клієнтів.

Читайте також