Стартап Serve Robotics залучив $30 млн і став публічним

Стартап Serve Robotics залучив $30 млн і став публічним

Розробник автономних роботів-доставників, що виник у результаті придбання Uber компанії Postmates, провів зворотне злиття з Patricia Acquisition Corp

Зворотне злиття Serve Robotics з Patricia Acquisition Corp було завершено цього місяця, згідно з документами регулюючих органів. Напередодні злиття Serve залучила $30 млн у раунді, який очолює інвестори Uber, Nvidia і Wavemaker Partners. У ньому також взяли участь нові інвестори Марк Томпкінс та Republic Deal Room.

Стартап, який незабаром стане публічною компанією, залучив загалом $56 млн.

Згідно з документами регулюючих органів, після завершення злиття Uber володіла 16,2% акцій, а Nvidia - 11% акцій Serve.

Serve Robotics розпочала своє життя як Postmates X, підрозділ робототехніки служби доставки Postmates. Автономні тротуарні роботи почали доставляти товари клієнтам Postmates у кількох районах Лос-Анджелеса у 2018 році. У 2020 році вони розпочали комерційну експлуатацію.

Uber придбала Postmates наприкінці 2020 року за $2,65 млрд. Через три місяці Postmates X виділилася в незалежну компанію під назвою Serve Robotics. Нова назва була взята у автономного робота-доставника, який був розроблений та випробуваний Postmates.

Serve заявила, що планує використовувати додаткове фінансування для виходу на нові ринки в США та просування своїх технологій. Компанія також планує збільшити існуючий парк доставки зі 100 роботів. Serve має комерційну угоду з Uber про розгортання до 2000 роботів з Uber Eats.

Читайте також