STMicro збудує в Італії завод з виробництва чіпів вартістю €5 млрд

STMicro збудує в Італії завод з виробництва чіпів вартістю €5 млрд

STMicroelectronics NV планує витратити €5 млрд на завод з виробництва чіпів та пакування в Італії в рамках багаторічного проєкту, який частково фінансується Законом ЄС про чіпи

Італійський уряд в рамках Закону про чіпи надасть STMicro субсидії у розмірі €2 млрд. Завод, який спеціалізуватиметься на виробництві карбіду кремнію, а також на тестуванні та упаковці, розпочне виробництво у 2026 році та планує вийти на повну потужність до 2033 року.

Закон ЄС про чіпи — одна з низки глобальних урядових ініціатив, покликаних стимулювати місцеве виробництво напівпровідників після збоїв у ланцюжках поставок та неправильно оціненого попиту, що спричинив дефіцит під час пандемії Covid-19. Європейська комісія вперше запропонувала Закон про чіпи вартістю €43 млрд у рамках амбітної мети з виробництва 20% світових напівпровідників до 2030 року.

План ЄС відкриває для блоку можливість вкласти мільярди євро в дослідження чіпів і, що важливіше, дозволити країнам субсидувати виробництво перших у своєму роді чіпів. ЄС разом із США, Японією та Південною Кореєю інвестують мільярди доларів у свою вітчизняну напівпровідникову промисловість, особливо у зв'язку з тим, що напруженість у відносинах між Китаєм та США ризикує порушити ланцюжки поставок.

Читайте також