Tata збудує в Індії завод з виробництва акумуляторів для електромобілів вартістю $1,6 млрд

Tata збудує в Індії завод з виробництва акумуляторів для електромобілів вартістю $1,6 млрд

Індійський конгломерат підписав угоду з урядом штату Гуджарат про створення гіга-фабрики з виробництва літій-іонних елементів

Tata Agaratas Energy Storage Solutions Pvt., дочірня компанія Tata Group, підписала минулої п'ятниці меморандум про взаєморозуміння щодо створення заводу з виробництва акумуляторів для електромобілів, який матиме виробничу потужність 20 ГВт-годин, забезпечуючи пряму та непряму зайнятість понад 13 тис людей.

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді працює над тим, щоб до 2070 року найгустонаселеніша країна у світі стала нульовою за викидами вуглецю. Тим не менш, Індія відстає від таких країн, як Китай та США у використанні електричного транспорту.

Завод Tata зробить Гуджарат лідером у виробництві літієвих батарей, і група отримає допомогу у створенні виробничої екосистеми у штаті, заявив уряд штату.

Рішення Tata Group було ухвалено в той час, коли її підрозділ Jaguar Land Rover розглядає можливість створення великого заводу з виробництва акумуляторів для електромобілів у Великій Британії. Tata віддає перевагу заводу в Англії, а не в Іспанії, після того, як уряд Великобританії запропонував пакет підтримки, повідомило агентство Bloomberg у травні.

Читайте також