Таїланд планує зайняти $14 млрд для стимулювання своєї економіки

Таїланд планує зайняти $14 млрд для стимулювання своєї економіки

Уряд може збільшити борг протягом трьох років для «плану цифрового гаманця»

Таїланд планує поетапно зайняти $14 млрд для фінансування програми фінансових роздач, спрямованої на стимулювання власної економіки.

Запозичення буде розтягнуте на два-три роки, оскільки магазини і продавці, які беруть участь у так званому плані цифрового гаманця, не переводятимуть у готівку гроші за один раз. Уряд Таїланду ретельно обиратиме інструменти для фінансування роздачі.

Прем'єр-міністр Сеттха Тхавісін минулого тижня заявив, що уряд роздасть по 10 тис. бат кожному з приблизно 50 млн тайців як одноразовий захід для стимулювання споживання та ділової активності. Рішення вдатися до запозичень за допомогою спеціального законопроекту замість бюджетного фінансування, про яке йшлося раніше, викликало занепокоєння з приводу того, що програма обтяжує країну довгостроковим боргом та розганяє інфляцію. Цифровий гаманець є частиною планів уряду щодо стимулювання економічного зростання приблизно до 5% на рік протягом його чотирирічного терміну.

Прем'єр-міністр неодноразово заявляв, що економіка країни перебуває в кризі і потребує стимулів, щоб покласти край циклу низького зростання. Друга за величиною економіка Південно-Східної Азії за останнє десятиліття зросла в середньому на 1,9%, що значно нижче ніж у її сусідів, таких як Індонезія, Малайзія та В'єтнам.

Хоча програма цифрового гаманця може бути готова до виплати у травні, у одержувачів буде шість місяців, щоб витратити гроші.

Читайте також