Таїландський Пхукет став об

Таїландський Пхукет став об'єктом інвестицій з боку російських багатіїв та середнього класу через санкції

Минулого року лише вілл на острові було продано 338, з яких майже половину купили росіяни

Хоча Пхукет вже давно приваблює більш заможних громадян росії, їх приплив прискорюється, оскільки війна росії в Україні ускладнює в'їзд росіян до європейських країн.

За даними міністерства туризму та спорту Таїланду, у період із січня по червень до Таїланду прибуло близько 791 574 громадян росії, що більш ніж на 1000% більше, ніж за той же період минулого року.

Російськомовні є найбільшими покупцями на Пхукеті в FazWaz Property Group, сказав Крістіан Штайнбах, директор з продажу, який минулого року уклав одну зі своїх найприбутковіших угод, коли один російський покупець скупив 16 вілл.

У той час як країни Європи та Близького Сходу довгий час були головним притулком для росіян, пляжі Таїланду, нічне життя та відкритість у таких місцях, як Пхукет, Крабі та Паттайя, були доступною альтернативою в Азії ще до початку війни в Україні в лютому 2022 року.

За останній рік Таїланд запровадив кілька нових візових програм, які дозволяють довше залишатися тим, хто приносить гроші чи має спеціальні навички, наприклад, у сфері інформаційних технологій, соціальних мереж та крипто-активів.

Тайці, особливо на південних островах, вже навіть пристосовуються до потреб та звичок відвідувачів із росії. Міжнародний аеропорт Пхукет робить оголошення російською мовою. Багато назв магазинів та вуличні вивіски написані кирилицею.

Привабливість Таїланду поширюється на надбагатих. За даними, зібраними Bloomberg, 237-футова яхта Cloudbreak, яка, як вважається, належить російському магнату нерухомості Олександру Свєтакову, була помічена на Пхукеті минулим Різдвом.

Читайте також