Telenor продає частку в оптоволоконній компанії в Норвегії за $1 млрд

Telenor продає частку в оптоволоконній компанії в Норвегії за $1 млрд

Норвезька компанія домовилася про продаж 30% акцій свого підрозділу консорціуму, який очолює американська інвесткомпанія KKR і пенсійна Oslo Pensjonsforsikring

Як йдеться у заяві групи, близько 30% виручки Telenor буде використано для викупу акцій,

Акції Telenor, які торгувалися на 10-річному мінімумі на тлі млявого зростання та зниження маржі інфляції, зросли на 4,4% на початку торгів.

«Ця угода наголошує на цінності нашої інфраструктури, зміцнює наше фінансове становище і вивільняє капітал для підтримки подальшого розгортання оптоволокна в Норвегії», — йдеться у заяві фінансового директора Тоне Хегланд Бачці.

Нещодавно створена Telenor Fiber AS, яка володіє «пасивними оптоволоконними активами» групи в Норвегії, включаючи близько 130 000 км (81 000 миль) кабелів, що з'єднують понад 560 000 будинків, як і раніше, належатиме Telenor, заявила компанія.

Угода, яка, як очікується, буде завершена на початку наступного року, оцінює одиницю оптоволокна в 21 разів більшу за минулорічний орієнтовний прибуток у розмірі 1,7 млрд крон, повідомила Telenor.

 "Telenor провів великий процес консультацій з відповідними державними органами, які дали спільну думку про те, що транзакція захищає критично важливі аспекти безпеки та нормативні вимоги", - йдеться у повідомленні.

Читайте також