Thomson Reuters купує юридичний AI-стартап Casetext за $650 млн

Thomson Reuters купує юридичний AI-стартап Casetext за $650 млн

Для Thomson Reuters це придбання є частиною довгострокової стратегії впровадження генеративного ШІ в основні напрямки бізнесу

Thomson Reuters уклала остаточну угоду про придбання Casetext, юридичного технологічного стартапу, який підтримує Y Combinator.

Очікується, що угоду на суму $650 млн готівкою буде закрито у другій половині 2023 року за умови схвалення регулюючими органами та виконання звичайних умов закриття.

"Придбання Casetext - це ще один крок у нашій стратегії "створювати, співпрацювати та купувати", спрямованої на надання генеративних рішень ШІ нашим клієнтам", - заявив генеральний директор Thomson Reuters Стів Хаскер. "Ми вважаємо, що Casetext прискорить і розширить наш ринковий потенціал для цих пропозицій, революціонуючи методи роботи професіоналів".

Заснована в 2013 році компанія Casetext спочатку була націлена на створення спільноти для юристів, щоб вони могли ділитися знаннями, так і послуг, що надають користувачам безкоштовний доступ до юридичних текстів, анотованих юристами. Але пізніше компанія змінила напрям, застосувавши ШІ та машинне навчання для створення автоматизованих робочих процесів та інструментів для юридичних команд.

Флагманським продуктом Casetext є CoCounsel, який використовує ШІ для перегляду документів, допомоги в юридичних записках, підготовці показань та аналізі контрактів. Casetext був одним із небагатьох, хто отримав ранній доступ до мовної моделі OpenAI GPT-4, яка є інфраструктурною базою для CoCounsel.

Згідно з прес-релізом, Casetext, у якому працює 104 співробітники, має клієнтську базу, що перевищує 10 тис. юридичних фірм та корпоративних юридичних відділів. Напередодні придбання компанія залучила понад $64 млн доларів від Union Square Ventures та інших компаній.

Читайте також