ThyssenKrupp вкладе €2 млрд у будівництво найбільшого в Європі заводу DRI

ThyssenKrupp вкладе €2 млрд у будівництво найбільшого в Європі заводу DRI

Німецький сталевиробник має намір побудувати свій перший завод прямого відновлення низьковуглецевої сталі в Дуйсбурзі

Німецький концерн ThyssenKrupp анонсував інвестиції у «зелену трансформацію». Так, правління концерну ухвалило рішення виділити гроші на будівництво першого заводу прямого відновлення заліза (DRI) на майданчику в Дуйсбурзі.

У прес-службі концерну додали, що цей «зелений» проект, як і раніше, підлягає державному фінансуванню.

Мартіна Мерц, генеральний директор ThyssenKrupp, зазначила, що інвестиції відбувається у розпал реструктуризації компанії і є внеском у екологічно чисте перетворення сталі. При цьому Рурська область під майданчик для заводу обрана тому, що в цьому регіоні є все для успішної зеленої трансформації.

За словами генерального директора ThyssenKrupp Steel Europe Бернхада Осбурга, перший в історії Німеччини завод прямого відновлення з плавильними установками постачатиме своїм клієнтам понад 2 млн тонн високоякісної сталі, що виробляється з нижчим рівнем викидів CO2 на рік, ніж планувалося раніше.

Таким чином потужність заводу буде більшою, ніж планувалося спочатку. Цим ThyssenKrupp робить важливий внесок у досягнення національних та європейських цілей у галузі клімату. У той же час враховується попит, що зростає, на екологічно чисту сталь і прискорюється нарощування водневої економіки.

Читайте також