Toyota інвестує $5,3 млрд у виробництво акумуляторів для електромобілів у Японії та США

Toyota інвестує $5,3 млрд у виробництво акумуляторів для електромобілів у Японії та США

Toyota Motor є останньою в ряді компаній, що оголосили про великі інвестиції в акумулятори в США, де перехід до повністю електричних автомобілів може прискоритися

Toyota Motor Corp заявила, що інвестує до $5,3 млрд у виробництво акумуляторів для повністю електричних транспортних засобів у Японії та Сполучених Штатах.

Коли додаткові потужності будуть введені в експлуатацію в період з 2024 по 2026 рік, потужність виробництва акумуляторів Toyota у двох країнах збільшиться на 40 гігават-годин, повідомила компанія.

Деякі зелені інвестори та екологічні групи заявили, що компанії слід швидше впроваджувати повністю електричні (або «акумуляторні») автомобілі, а не чіплятися за двигун внутрішнього згоряння таких конфігурацій трансмісії, як гібрид.

Toyota є останньою серед компаній, що оголосили про великі інвестиції в акумулятори в Сполучених Штатах, де перехід до повністю електричних автомобілів може прискоритися, оскільки країна не заохочує використання бензинових і дизельних автомобілів і посилює право на отримання податкових пільг.

Головний конкурент Honda Motor Co заявила в понеділок, що вона і корейський постачальник акумуляторів LG Energy Solution Ltd збудують у США завод із виробництва літій-іонних акумуляторів для електромобілів вартістю $4,4 млрд.

У своїй заяві в середу Toyota заявила, що інвестує в Японію близько 400 мільярдів єн. Ці гроші підуть на два власні заводи, один із яких належить спільному підприємству з Panasonic Holdings Corp — Prime Planet Energy & Solutions Co,

Крім того, близько 325 мільярдів єн будуть інвестовані в Toyota Battery Manufacturing у Північній Кароліні.

Автовиробники по всьому світу витрачають мільярди доларів на збільшення виробництва акумуляторів та електромобілів за умов посилення екологічних норм.

Читайте також