TSMC відновила свою капіталізацію на рівні $500 млрд на тлі попиту на ШІ та чіпи

TSMC відновила свою капіталізацію на рівні $500 млрд на тлі попиту на ШІ та чіпи

Днями найдорожча компанія Азії додала більше 3%, чому також сприяли надії на те, що спад виробництва чіпів після пандемії наближається до кінця

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. відновила свою ринкову капіталізацію у розмірі $500 млрд, зміцнивши свою позицію серед 10 найцінніших корпорацій світу після того, як у травні вона випередила Visa Inc.

Інвестори вкладають кошти в акції від Nvidia Corp. до Oracle Corp., які, на їхню думку, знаходяться в кращому положенні, щоб задовольнити зростаючий попит на чіпи, обчислювальну потужність та сховище, необхідні для навчання сервісів штучного інтелекту, таких як ChatGPT OpenAI. Генеративний чат-бот із штучним інтелектом викликав глобальну хвилю інвестицій після його появи у листопаді, що, у свою чергу, має стимулювати продаж компонентів та інфраструктури, необхідних для розробки та розміщення додатків штучного інтелекту наступного покоління.

Morgan Stanley цього тижня підвищив ціну TSMC, пославшись на вищий попит на енергоефективні та недорогі нестандартні конструкції чіпів AI.

Аналітики Morgan Stanley написали: "Ми розглядаємо TSMC як ключового розробника майбутніх компонентів зі штучним інтелектом, враховуючи його технологічне лідерство".

Читайте також