Турецька маркетингова ШІ-платформа Insider залучила $105 млн при оцінці майже $2 млрд

Турецька маркетингова ШІ-платформа Insider залучила $105 млн при оцінці майже $2 млрд

Фінансування було залучено від Катарського інвестиційного управління та стамбульської компанії з викупу Esas Private Equity

Компанія Insider, заснована в Стамбулі у 2012 році шістьома турецькими підприємцями, отримала фінансування від Катарського інвестиційного управління та стамбульської компанії з викупу Esas Private Equity.

"Незважаючи на те, що мультиплікатори у світі знизилися, оцінка Insider зросла", - сказав головний виконавчий директор і співзасновник Insider Ханде Чилінгір в інтерв'ю Bloomberg TV. "Зараз ми перевищуємо $1,5 млрд і дуже близькі до $2 млрд".

Штучний інтелект подолав глобальний спад венчурного фінансування технологічних стартапів, відколи OpenAI Inc. випустила свого робота ChatGPT минулого року, що викликало сплеск інтересу до проривної технології.

Хоча технологічні компанії мають проблеми із залученням нового фінансування, «хороші компанії з хорошими показниками, як і раніше, можуть бути профінансовані», — сказав Чилінгір.

Insider залучив загалом $274 млн. У березні 2022 року він отримав $121 млн у раунді серії D від семи інвесторів, які оцінили компанію у $1,22 млн.

Платформа Insider використовує штучний інтелект для прогнозування майбутньої поведінки споживачів. Вона має більше 1200 клієнтів, включаючи Singapore Airlines, Toyota Motor Corp. та Vodafone Group Plc у 28 країнах.

Читайте також