Турецький банк Ziraat отримав рекордний синдикований кредит у розмірі $1,7 млрд

Турецький банк Ziraat отримав рекордний синдикований кредит у розмірі $1,7 млрд

Державний TC Ziraat Bankasi AS, найбільший кредитор Туреччини за розміром активів, отримав річний синдикований кредит, що є рекордною сумою з найширшою участю для будь-якого турецького банку

Завдяки новому кредиту, що складається з $742 млн і €884 млн, Ziraat продовжив свій попередній кредит у розмірі $1,29 млрд з коефіцієнтом пролонгації 132%, повідомив генеральний директор Алпаслан Чакар.

У заяві не наводяться подробиці про вартість запозичення, хоча агентство Bloomberg раніше повідомляло, що спред буде на 2,5 процентних пункти вище за ставку забезпеченого фінансування овернайт для доларової частини і на 2,25 процентних пункти вище за Euribor для траншу в євро. Чакар повідомив, що вартість кредиту була на 175 базисних пунктів нижчою, ніж вартість попереднього кредиту. Ziraat буде використовувати цей ресурс для фінансування зовнішньої торгівлі та сталого сільського господарства.

Координаторами та букранерами виступили ПАТ «Комерційний банк Абу-Дабі» та Emirates NBD Capital Limited, а координаторами ESG виступили Emirates NBD Capital Limited, First Abu Dhabi Bank, Standard Chartered Bank та Sumitomo Mitsui Banking Corp.

Кредитори Туреччини отримують нижчі витрати на свої позики в іноземній валюті, оскільки вони користуються поверненням країни до ортодоксальної політики.

Читайте також