Deutsche Bank має намір запропонувати кредит у €1,75 млрд турецькому держбанку Ziraat

Deutsche Bank має намір запропонувати кредит у €1,75 млрд турецькому держбанку Ziraat

Угода є найбільшим двостороннім закордонним запозиченням турецького банку

Найбільший за розміром активів кредитор Туреччини близький до отримання кредиту на суму €1,75 млрд від Deutsche Bank AG, що є ранньою ознакою готовності міжнародних фірм вести бізнес у країні на тлі прагнення уряду повернутися до більш ортодоксальної економічної політики.

Державна компанія TC Ziraat Bankasi AS використовуватиме кредит для фінансування малих та середніх підприємств та фінансування міжнародної торгівлі.

Ця угода стане найбільшим двостороннім закордонним запозиченням турецького банку. Кредит матиме термін погашення до п'яти років і має бути підписаний найближчим часом, повідомили джерела.

Представники Deutsche Bank і Ziraat, які належать Туреччині до суверенного фонду добробуту, відмовилися від коментарів.

Угода знаменує собою серйозне зрушення в апетитах міжнародних банків до кредитування турецьких банків, оскільки уряд починає проводити більш ортодоксальну грошово-кредитну та фіскальну політику.

З того часу, як Мехмет Сімсек, колишній стратег з облігацій Merrill Lynch, обійняв посаду міністра фінансів країни і Хафізе Гайє Еркан взяв на себе роль керуючого центрального банку, Туреччина збільшила базову ставку на 30 процентних пунктів до 40%, і цей крок був широко схвалений фінансових ринків.

Читайте також